Descoperă cafeaua săptămânii
Coș cumpărături
O cafea pe săptămână | Săptămâna trecută
2089
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2089,theme-bridge,woocommerce-no-js,,qode-title-hidden,qode_grid_1200,side_menu_slide_with_content,width_370,footer_responsive_adv,columns-4,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive

Origine

Situată între Tanzania, Zambia şi Mozambique, Malawi produce cafele africane rafinate. După câte se pare, cafeaua a fost introdusă în Malawi la sfârşitul anilor 1800. Într-o înregistrare de arhivă se menţionează că un singur arbore de cafea luat din Gradinile Botanice din Edinburgh, a fost adus în această ţară de către un misionar scoţian. Relativ recent, Malawi a început să îşi câştige reputaţia pe piaţa cafelelor de specialitate.

Ce să mai știm

În sudul ţării cafeaua este produsă comercial la scară largă, pe când în centrul şi nordul ţării se află ferme mici.
În cea mai mare parte a secolului 20, puţine ferme mari erau deţinute de africani, întrucât Malawi se afla sub ocupaţie colonială britanică. În tot cazul, în 1946 a început o mişcare de cooperativă, iar producţia de cafea a crescut simţitor în anii 1950.

Malawi Pamwamba AA

În Malawi sunt câteva ferme şi zone în care este cultivată cafeaua, dar se creează mereu zone noi.

 

Pamwamba provine din districtul sudic Thyolo. Primele cafele au fost crescute aici din 1979. Imediat regiunea a devenit respectată pentru producţia de cafea de specialitate.
Altitudinea plantaţiilor între 1200 si 1700 m este perfectă pentru cultivarea cafelei de înaltă calitate, iar combinaţia de soluri aluvionare şi dolerit contribuie la aroma unică de fructe, a cafelei.

 

Cea mai importantă marcă de export din această ţară este Mzuzu, denumire dată după cel mai nordic oraş mare de unde industria cafelei este în principiu condusă. Plantaţiile Pamwamba au grijă de lucrătorii lor, oferind educaţie, case de locuit, clinici şi beneficii pentru toată familia.

 

Malawi Pamwamba AA este o cafea certificată pentru o agricultură organică şi sustenabilă de către Rainforest Alliance. Prin urmare, îmbunătățirea veniturilor se realizează prin cultivarea durabilă în mod corespunzător. Acest lucru îmbunătățește în mod direct situația economică a agricultorilor.

De la arbust la aroma din ceașca ta

Creștere

Ferma are un program prin care la fiecare şapte sau opt ani plantele bătrâne sunt scoase de pe câmpuri pentru a fi plantate unele noi. În acest mod se recoltează mereu cafea de la arbori tineri.

Culegere

Toate boabele sunt culese manual cu grijă când cireşele ajung la maturitate, iar arborii sunt reculeşi de 10 ori pe an, fiecare recoltă aducând un randament de 85% de cafea excelentă.

Procesare

După culegerea manuală a cireşelor, ferma utilizează procesarea umedă, apoi boabele de cafea sunt uscate la soare.

Sortare

AA este o denumire utilizată în sistemul de clasificare african, care semnifică cea mai mare şi consistentă sortare.

Profil senzorial

Corpolentă, catifelată, cu o aroma bogată de fructe. Cafeaua are gust clar și puternic, aciditate medie de vin alb şi note de prune.

Aromă 

Sweetness

Salty

Aciditate

Corp

Bitterness

Flavor (Aromă+Gust)

Aftertaste

Urmărește un scurt video despre cafea și fă o plimbare virtuală prin Malawi.

Play

Acordă timp preparării cafelei și nu uita să o depozitezi in condiții optime
pentru o experință cât mai plăcută în fiecare zi.

Te rugăm să ai în vedere

Prospețimea îți va da savoarea pe care ți-o dorești.

Prospețime

Folosește mereu cafea proaspătă, măcinată de maxim 10 zile. Pentru un plus de prospețime îți recomandăm să o macini înainte de preparare.

Apă proaspătă

Folosește apă curată, proaspătă, preferabil filtrată pentru a menține aroma autentică, nealterată.

Păstrare

Păstrează cafeaua într-un loc uscat, ferit de lumină, preferabil în punga originală. N-o păstra în frigider sau în congelator, pentru a evita condensarea.

Cantitate

Pentru preparare e nevoie de 8-10 gr de cafea măcinată, aproximativ o linguriță cu vârf.

Săptămâna viitoare îți oferim o nouă cafea, o nouă experiență.